אבלות כשחלק מהמשפחה נוסעים עם המת לקבורה בארץ אחרת

שאלה:

שלום וברכה. אדם שנפטר בחו״ל וחלק מהמשפחה ליוו אותו לשדה התעופה והתחילו לשבת באבלות מיד. אשת הנפטר ובנה הגדול נסעו לקוברו בישראל ויוצא שהם התחילו באבלות יום אחרי וחזרו לחו״ל לשבת עם שאר המשפחה האם הם קמים עם השאר או ממשיכים עוד יום נודה על תשובה ברורה ומנומקת כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

עליהם להתאבל עוד יום.

בשורות טובות.

מקורות:

בשו"ע סי' שעה סעי' ח מבואר שבעניני האבלות יש מושג שהכל נגררים אחרי גדול הבית, כלומר, שאם הקבורה בתוך שלושה ימים לפטירה גם הם ממתינים למנות עמו, וכן אם הוא בין האבלים, בן אחר שבא בתוך השבעה יושב עמהם ואינו צריך להשלים. אבל גדול הבית זה רק כאשר יש בן אחד שכל עניני הבית נקבעים על פיו, כל עניני המסחר והפרנסה והכל תלויים בו. במציאות בת זמנינו זה כמעט לא קורה, ולכן כל אחד מונה לפי זמנו.