ברכת הרעמים פעמיים ביום

שאלה:

שלום,ראיתי בילקוט יוסף שאין לברך על ברק ורעם ביום אחד אלא אם כן יתפזרו ואז חזרו העננים. שמעתי מרב שבשאר היום{לאחר שברכת} לברך בלי שם ומלכות עיינו ברוך שכוחו וגבורתו מלא עולם חיפשתי מקור ולא מצאתי. השאלה היא כזאת האם באמת יש עניין להגיד כל פעם ששומעים בלי שם ומלכות והאם יש מקור לדבר?
תודה רבה.

תשובה:

ראשית יש לציין לדברי המשנה ברורה סי' רכז ס"ק ח, שבאותו יום אין לברך שוב אא"כ השמים נהיו בהירים לחלוטין, אבל אם יש עוד קצת עננים אין לברך. אינני מכיר מנהג לברך בלא שם ומלכות בשאר היום, אבל זה לא מזיק…

שבת שלום