ניחום אבלים בטלפון

שאלה:

בס"ד
יציאת חובה ניחום אבלים לאשכנזים הגרים רחוק בטלפון משום ביטול תורה, כן או לא (בצירוף מקור בבקשה)

תשובה:

בס' פני ברוך עמ' קכח הביא בשם שו"ת מנחת דוד שיש להמנע מניחום אבלים בטלפון כי הניחום הא חסד גם עם המתים, ולכן יש ענין בעצם הנוכחות. אולם כמובן לפי פשוטם של דברים עיקר  הניחום הוא להשתתף עם האבלים וזה ניתן לעשות בעת הצורך גם בטלפון, וכך נהגו.