סיום השנה ביום היארצייט או ביום שלפניו?

שאלה:

כשיום הפטירה הוא כד לחודש.מתי צריך.לעלות להר המנוחות.בכד או בכג

תשובה:

שלום רב

בס’ קיצור דברי סופרים פרק סב הביא שאף שמן הדין היה לכאורה לעלות לקבר ביום שמסתיימים הי”ב חודש, מכל מקום מנהג העולם אינו כן אלא עולים היום היארצייט, וצ”ע הטעם בזה. עכ”ד. ואולי הוא משום שביום היארצייט עצמו עדיין נוהגים כל דיני הי”ב חודש כמבואר בפוסקים, וממילא אף שמבחינת מנין הימים הוא כבר אחרי הי”ב חודש מכל מקום מבחינת דיני האבלות עדיין יום זה בכלל.