מאה ברכות בימי דוד המלך

שאלה:

שלום. אני שואל על מאה ברכות בשבת, הובא שזו תקנה קדומה- מימי דוד המלך, וראיתי שבפס"ת הביא שיש מחלוקת אם היא דין תורה או דרבנן. והוקשה לי, הרי מנין היו לדוד ותקופתו מאה ברכות לברך בכל יום? הרי כל הברכות הנהנין תוקנו לאחר מכן, וכן ברכות השחר וברכות ק"ש וכו' ? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

כנראה כל אדם היה מברך לפי דעתו ובנוסח שלו. ואכן בזמנינו באופן טבעי אדם עובר את המאה ברכות בקלות ללא צורך בתקנות מיוחדות, בזמן דוד המלך זו אכן היתה תקנה שהצריכה הרבה מאוד תשומת לב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש אומרים שמשה רבנו הנהיג לברך מאה ברכות רק נשכחו ודוד החזירם לאחר שהייתה מגפה. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.