מתווך שהתערב לאחר שהצדדים סיכמו

 שאלה:

הקונה ראה דירה ורצה לקנותה וסיכמו אלא שרצה לחכות עד שיאשרו לו את המשכנתא כעבור שנה כשהמשכנתא מוכנה פנה לקנות ואמר לו המוכר שהבטיח את הדירה לשוכר ושיתן לו תשובה עוד שבועיים כאשר עברו השבועיים והשוכר לא רצה פרסם המשכיר את אצל מתווך אשר הראה אותה לקונה וכשראה הקונה אמר שהדירה הזו כבר ראה וסיכם עם המוכר האם מגיע למתווך שליש כגומר

תשובה:

אם נראה שלולא עבודת המתווך לא הייתה הדירה נמכרת לקונה מגיע למתווך שליש

ביאור התשובה

בעצם הסיכום שביניהם מספיק שלא צריכים את עבודת המתווך ואין מה לשלם לו אלא שכל זה אם היה הקונה מתקשר אחרי השבועיים לברר אצל המוכר מה עם הדירה ובהיות והקונה חיכה שהמוכר יתקשר אליו ולא פנה למוכר לכן אם נראה שהוא היה עומד להתקשר למוכר א"כ לא הוסיף המתווך כלום ואם נראה שלא היה מתקשר א"כ מגיע למתווך שליש כגומר

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי