אלוקים קדמון אז אולי גם העולם קדמון?

שאלה:

שעומדות שני אפשרויות להאמין או שהעולם נוצר לבד קרי המפץ הגדול או שיש יוצר לעולם האפשרות של יוצר יותר הגיונית כיוון שאני לא מכיר שום דבר בעולם שנוצר לבד אפילו הדבר הכי פשוט אז לומר שהעולם שיותר מתוחכם נוצר לבד פחות הגיוני,אבל אז נשאלת השאלה מי יצר את הבורא?כלומר אם נאמר שהוא לא נוצר אלא פשוט היה אז גם אפשר לומר כך על העולם?

תשובה:

שלום וברכה

אתה שואל שאלה נכונה אבל התשובה פשוטה. כל דבר חומרי, כפי שאנחנו מכירים ויודעים היום, יש לו התחלה וסוף, אין שום חומר נצחי! יש דבר שמחזיק יום יומים ויש אלפי שנים, אבל חומר תמיד מתכלה. רוחניות מעצם מהותה אינה דבר מתכלה ואינה מוגבלת בשום כלל פיזי, לכן ההגיון הפשוט אומר שאלוקים לא נוצר אלא תמיד היה, ואילו החומר נוצר באיזה שהוא שלב.

יום נעים