חיוב טבילה לכלי זכוכית של קפה

שאלה:

מי שיש לו ב' קופסאות של זכוכית לקפה, והוא רוצה לצרף אותם יחד כדי לחסוך מקום ואחר כך לזרוק, האם זה צריך טבילה? האם זה חשיב "שימוש חוזר", או שזה עדיין לא חשיב "שימוש" שהרי זה עדיין רק לאחסון (לפני השימוש)?

תשובה:

שלום וברכה

זה עדיין בכלל שימוש חד פעמי ואין צורך בטבילה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הסברא פשוטה. כמו בכל תבנית חד פעמית, שלמרות שאני מכניס אליה אוכל ולא רק מוציא, כיון שהמדובר הוא בשימוש חד פעמי אין חיוב טבילה [אלא אם כן רגילים להשתמש בה כמה פעמים] כך גם כאן, הכנסה חד פעמית למטרה מוגדרת כנ":ל מותרת.

  2. לפי דבריך אני יכול למלא את הקופסא גם פעם שלישי ורביעי מקופסאות אחרות (כדי לחסוך מקום) ועדיין הקופסא לא תצטרך טבילה! האם זה נכון?
    כדי להמחיש את זה יוצא שלשנה שלמה הוא משתמש בקופסא זו להחזיק את הקפה שלו (שהוא תמיד ממלא את זה מקופסאות אחרות), והכלי לא צריך טבילה. אני לא חולק על דבריך, אני רק רוצה להבין. אם אפשר לך להאיר עיני אשמח מאד!