תביעה ייצוגית נגד חנות על פרסום מטעה

שאלה:

בעל עסק חילוני באיזור דתי, שמפרסם פרסום כוזב על חנותו באופן קבוע וכאשר נכנסים פנימה המחיר יקר בכמעט כפול. התנהלותו נראית אלימה. האם מותר להגיש נגדו תביעה ייצוגית.

תשובה:

שלום וברכה,

אין היתר לפנות לערכאות, מאחר ואינו מזיק את הבריות. תביעה על עוגמת נפש שמהתל בלקוחות לא נתבעת על פי דין תורה.

אל תדאג, אדם שמהתל בלקוחות, גורם נזק לעצמו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    דינא דמלכותא נאמר על חיובים הקשורים למלכות, כמו תשלומי מיסים וארנונה. אבל דברים הקשורים לחיי המסחר בין האנשים לא נאמר דינא דמלכותא.