אבלות על אב גוי

שאלה:

בס"ד שלום רב לכבוד הרבנים שליט"א
יש לי חבר שאבא שלו גוי ואמא יהודיה, האם יש עניין לבוא ולנחם אותו?
ולצערי כן אבי הוא גם גוי ואימי יהודיה, אני חזרתי בתשובה, השאלה היא לעתיד, אם ישנם איזו שהם מנהגי אבלות שנצתרך לעשות במקרה של פטירה?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שמה שקרה הוא שהאב נפטר ומכאן השאלה, אכן לא צריך להתאבל על אב גוי, כיון שאין כל יחס הלכתי ביניכם, ואף אם היה מתגייר לא היתה על בנו מצוה להתאבל עליו. אבל כמובן אם חבר מצטער ואתה רוצה לכבד את צערו מותר ללכת לשם.

בהצלחה רבה בדרכך!

מקורות:

שו"ע סי' שעד סעי' ה.