קדימה כשליח ציבור בשנת אבל

שאלה:

אני אבל על אבי, בשנת אבל לאחר השלושים . בד״כ אני מתפלל כשליח ציבור בבית הכנסת הקבוע בו אני חבר. בחלק מהתפילות מגיעים אבלים נוספים לאחר השלושים שאינם חברים בבית הכנסת אלא בבתי כנסת אחרים ולעיתים באים להתפלל באופן תכוף בימי חול. האם אני צריך להתחלק איתם בתפילות מטעם דרך ארץ?

תשובה:

שלום וברכה

מדברי הביאור הלכה בסי' קלב מאמר הקדישין מתבאר שמי שחבר בבית הכנסת ומשלם דמי חבר לקהילה קודם לאורחים, ונראה שדין זה אמור גם כשהאורח בתוך השלושים והקבוע לאחר שלושים [רק שבעה קודם], כך שאין עליך חיוב לתת להם. גם הדבר מקובל שהגבאי נותן מנין מסויים לאבל מסויים באופן קבוע והוא לא מתחלק בזה עם האחרים. כך מקובל לחלק את המנינים גם בין האבלים הקבועים בבית הכנסת.

בשורות טובות.