כיצד אדע במהירות הלכות כשרות במטבח?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
ליקטתי הלכות לאמא מהאינטרנט
לתועלת אני שואל, כתוב שם הלכה: ואמנם רבים מבני אשכנז נהגו להחמיר בכלי זכוכית, לייחד כלי בשר לבד וכלי חלב לבד. אך האשכנזים הרוצים להקל בזה, רשאים. (תנט)

א' – אך הבנתי שאסור מאתרכם, האם מותר אם רוצים לבני אשכנז?
ב' – ואם אסור, אז האם אני צריך למצוא מקור אחר ללקט ממנו את ההלכות?
דרך אגב, אני מלקט הלכות לאשכנזים לאמא שלי למרות שהיא תימניה
ג' – זה בסדר? אולי היא דווקא תעדיף ספרדי כמו שהיא ראתה בבית אצל סבא וסבתא ז"ל, אך יכול להיות שלי אסור כמה דברים שספרדים נוהגים, כמו זכוכית לבשר וחלב.
תודה רבה כבוד הרב, ושבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה

בני אשכנז מחמירים בכלי זכוכית שלא להשתמש בו לבשר וחלב גם יחד, נראה שאתה לא מלקט ממקום טוב. בכלל לא טוב ללקט מאינטרנט שאתה לא יודע מי עומד מאחורי הדברים, הייתי מציע לך לרכוש את "ספר הכשרות" של הרב פוקס, זה ספר מסודר ומפורט בכל עניני המטבח בכל התחומים ועל פני כל השנה, והוא קל ומוסמך מאוד, תחפש בחנויות הספרים.

בהצלחה