ברכת הגומל אחרי בדיקה בהרדמה כללית

שאלה:

שלום וברכה. שאלתנו היא באדם שעבר הרדמה מלאה לצורך בדיקה רפואית האם חייב בברכת הגומל. כל טוב ויישר כח

תשובה:

שלום וברכה

על ניתוח בהרדמה כללית נהגו לברך גם אם הוא ניתוח קל, ראה כאן בהרחבה, אבל בדיקה שנעשית בהרדמה, אני מניח שמדובר בהרדמה קלה מאוד, ונראה שכיום אין לברך על זה ברכת הגומל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא גדר של "סכנה" – עצם המציאות של הרדמה מלאה? לפי מה שהבנתי, עצם המצב של "שינה" עמוקה ברמה של "הרדמה" – היא עצמה הסכנה, לא כן?