ראשית הגז בכבש שבעל החווה עושה 'מכירה' לגוי להיפטר מבעיות בכורה

שאלה:

האם המכירה שעושים הרבנות לבהמות טהורות הכולל כמובן גם כבשים, האם זה פוטר אוטומטי גם ממצות ראשית הגז.
והאם ידוע אם יש 'פקיעה' של המכירה לגוי או שנשאר קיים לעולם (ללא השלכות מסחריות כמובן, אך עם השלכות הלכתיות

תשובה:

למיטב ידיעתי לא מוכרים מראש את כל הבהמות, רק כאשר בהמה מבכרת מוכרים אותה, כך שצריך לדעת על כל בהמה באופן ספציפי אם הופרשו ממנה כל חיוביה.