עליה לקבר בשלושים גם ללא מצבה

שאלה:

האם חובה לעלות לקבר בשלושים גם שאין מצבה ? השלושים הוקדמו בגלל ראש הקמה

תשובה:

שלום וברכה

אין קשר בין המצבה לבין העלייה לקבר, אדרבה יש מקומות שנהגו לקבוע את המצבה רק בסוף השנה ואף על פי כן עולים לקבר בסיום השלושים.

חשוב לציין, שאף שראש השנה מבטל את דיני האבלות המיוחדים לשלושים ימי האבל הראשונים, כל מה שנוגע לכבוד המת שזה העלייה לקבר  הלימוד וכו', נעשים במועדם בסיום שלושים הימים. כמובן אם השלושים חל בראש השנה עצמו או בשבת דוחים או מקדימים.

שנה טובה ומבורכת.