החטא ועונשו

שאלה:

למה יש עונש כל כך חמור על חטא עץ הדעת? למה החטא הזה יותר גרוע מ3 עבירות של יהגר ואל יעבור?

תשובה:

שלום וברכה

החטא ועונשו תמיד באים בהקבלה ברורה לאישיות שחטאה. כיון שאדם הראשון היה במעלה עצומה שאין לשער [עקביו היו מאירים כגלגל חמה מרוב קדושתו], התביעה ממנו גדולה יותר והעונש בהתאם. כלשון הכתוב סביביו נשערה מאוד, מכאן שהקב"ה מדקדק עם צדיקים כחוט השערה.