שינוי ספר תורה ספרדי לאשכנזי

שאלה:

חסיד חב"ד קיבל לבית הכנסת ס"ת ספרדי וביקש ממני לתקן ולמחוק את המילה "דכה" (פצוע דכה) ולכתוב במקומו "דכא" כמנהג האשכנזים. האם יאות למיעבד הכי?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אין לעשות כך כיון שזה יגרום למכשול גדול. כל מי שיראה את הספר שהוא ספרדי יהיה סבור שהוא לפי מנהגם, ולימים יבואו להשתמש בו כספר תורה ספרדי, אבל אינני מוסמך להכריע בעניני השקפה כעין אלו, זה תלוי בשיקול דעת של אדם גדול.

בהצלחה.