ילד שנולד מהבועל האם הוא ממזר?

שאלה:

שלום כבוד הרב. שאלה בנושא ממזר… זוג יהודים שהיה נשוי כדמו"י התגרשו כתוצאה מניאוף של האשה עם גבר אחר. מדובר ברומן ממושך עם ראיות. לאחר הגירושין, כשנה, חזרה האישה לגבר עמו נאפה וכיום ברצונם להביא לעולם ילד. האם ייצא להם ממזר והאם גם ילדה יכולה להיות ממזרה או שרק בן?

תשובה:

שלום רב,

א. הילד שיוולד להם לא יהיה ממזר. למרות שודאי יש עליהם איסור דאורייתא להתחתן – וזה נלמד מהפסוק ונטמאה המופיע פעמים ולומדים חז"ל אחד לבעל ואחת לבועל. אולם איסור זה אינו איסור של מיתת בי"ד – עריות, או כרת, לכן הנישואין ביניהם יכולים לתפוס למרות האיסור, וממילא הילדים אינם ממזרים.

ב. ודאי שבאופן עקרוני כמו שיכול להיות ממזר יכול להיות גם ממזרת.