מגבון לח בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם מותר לנקות צואת תינוק עם מגבונים לחים אבל בחוזקה.. שבטוח יצא מים מהמגבון? אשמח למקורות

תשובה:

שלום רב

ההנחייה המקובלת היא לאסור, בעיקר מגבוני בד [אינני מכיר בכלל בשוק היום מגבוני נייר]. יש היום תרסיס שמרססים על גוף התינוק ומנגבים בטישיו רגיל, זה נותן אפקט מאוד דומה וזה מותר לכתחילה. עי’ בארחות שבת בסוף חלק א’ מאמר שכתב הרב רובין שליט”א לאחר מחקר שעשה בענין זה שאין להתיר אף במגבוני נייר, וכך היא ההוראה המקובלת. אמנם בשמירת שבת כהלכתה (במהדורה החדשה) פרק י”ד סעיף ל”ז כתב להתיר רק במגבונים מנייר ולא מבד, אך במנחת אשר תמה שם על חילוקו זה.