הכנת לימונדה בשבת

שאלה:

האם מותר להכין לימונדה בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אם הדבר נעשה בלימון טרי, הרי שאסור לסחוט את הלימון לכלי ריק או לתוך מים, אלא שמים את הסוכר בכוס ריקה ועליו סוחטים את הלימון. הכלל הוא שאסור להפוך את הלימון שהוא אוכל למשקה, אבל מותר לצרף אותו לאוכל, וכאן הסוכר לצורך הענין הוא כרגע עדיין אוכל [ואין איסור בכך שאחר מוסיפים על המאכל הזה מים.

מקורות:

ראה בית יוסף סי' שכ מחלוקת הראשונים האם מותר לסחוט לימון לתוך משקה, ומשום שהוא מיועד רק לתיבול ולא לשתייה בפני עצמו, ואף שהשו"ע נקט לעיקר להקל, במשנה ברורה שם ס"ק כב ומקור הדברים כבר בחיי אדם, כיון שבזמנינו שסוחטים הרבה לימונים ואוגרים בחביות ובקבוקים ודאי אסור. המקור להקל בסחיטה על סוכר, חיי אדם כלל יב סעי' ג. אמנם החזון איש בסי' נו מפקפק בסברא זו כיון שסופו לבוא למשקה וזה רק חלק מהתהליך, אבל כיון שבלאו הכי יש התירו סחיטת לימונים שעיקרם לתיבול, באופן זה שסוחט על הסוכר יש להקל.

הצטרף לדיון

תגובה 1