מה אוכלים בסעודה המפסקת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. האם יש חובה לאכול היום בסעודה מפסקת לחם וביצה קשה או שניתן להחליף את הלחם בקרקרים / מןצרי מזונות אחרים ?

2. האם אדם ירא שמיים חרדי שמקפיד לצרוך מזון בכשרויות הבדצ'ים יכול לסמוך ולאכול פלפאל פרווה שמוגש במסעדה בשרית כשלמסעדה יש כשרות רבנות מהדרין ?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

  1. המנהג הוא שבסעודה המפסקת אוכלים רק פת חרבה ומים וביצה עם אפר. כמובן שניתן לאכול מה שרוצים לפני כן, אבל לא בסעודה המפסקת. (ראה שו"ע סי' תקנב סעי' ו': מי שאפשר לו לא יאכל בסעודה המפסקת אלא וכו'). כמובן מעיקר הדין מותר העיקר לא לאכול שני תבשילים.
  2. כן.