ברכה על מעקה / מגדול במלווה מלכה / בגדים צנועים בתשעת הימים

שאלה:

לשיטת הרב עובדיה זצ"ל
1. במוצא"ש לפני חצות אומרים מגדיל או מגדול?
2. אדם שבונה בית פרטי. באיזה שלב צריך לברך על המעקה? מה היא הברכה?
3. האם בתשעת הימים מותר לאישה שמתחזקת בצניעות, לקנות שמלות צנועות?
4. האם מותר ללבוש חצאית בצע בורדו?

נא להשיב על פי שיטת הרב עובדיה זצ"ל.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

  1. המנהג שבסעודת מלווה מלכה אומרים מגדול.
  2. את הברכה אומרים בשעת קביעת המעקה, לפני קביעתו. הברכה: כשקובע בעצמו "לעשות מעקה", כשקובע לאחרים "על עשיית מעקה", ראה רמב"ם ברכות פרק יא הלכה יב – יג.
  3. אם אין לה בגדים צנועים מצוה לקנות.
  4. מותר. לדעת הגרי"ש אלישיב האיסור על אדום הוא רק אדום ממש ולא בורדו, אינני יודע התייחסות של הגר"ע יוסף לענין, אבל לא נראה לי שיש בכך חולק. אבל תמיד בנושא הצניעות יש צורך גם לשים לב לתוצאה, האם המראה בולט מידי וכו'.

בהצלחה רבה בדרך החדשה!