פרחים בבית קברות

שאלה:

מה הסיבה שבבית קברות צבאי, שהחברה קדישא הצבאית, לא דורשת שיוציאו את הפרחים שמונחים על הקברים של החיילים היהודים? באם יש בזה חשש של חוקות הגויים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

חז"ל אמרו "כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע", אנשים כאובים מניחים פרחים על מצבת יקיריהם, זה לא הזמן למחות בידם בתוקף ולאסור זאת וכו'… צריך רק להתפלל שעם ישראל כולו יבין וידע מה תכלית העולם ומה מועיל לעילוי נשמה ואיך מתקרבים לאבינו שבשמים.

שנדע רק טוב וחסד כל הימים!