הנחת מאכל שאינו מבושל כל צרכו על פלטה חשמלית בערב שבת

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר להניח על פלטת שבת, לפני כניסת שבת תבשיל שאינו מבושל, כדי שיתבשל במשך ערב שבת כדי לאוכלו בערב שבת. מותר להניח תבשיל שאינו מבושל כדי שיתבשל לסעודת היום משום שאדם מסיח דעתו מתבשיל כזה משום שהוא מיועד למחר. האם ההיתר הינו גם עבור זה שהתבשיל יהיה מוכן בערב שבת, אולי יש חשש שמא יגיס או "יחתה בגחלים", אני זוכר שכשלמדתי בסוגיה זו בגמרא, ההיתר היה עבור סעודת שבת שניה ולא ראשונה.

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בפלטה שאין בה אפשרות לשינוי מצב, רק להכניס לשקע וזהו, היא נחשבת כירה גרופה וקטומה שמותר להניח עליה בערב שבת גם מאכל שאינו מבושל כל צרכו, כמבואר בשו"ע סי' רנג סעי' א. כמובן יש להזהר שלא להזיזו למקום יותר חם וכיוצא בזה שלא להכשל באיסור בישול.

יום נעים.