כוונה להחזיר קדרה כשעודה בידו אך מקצתה הונח ע"ג הקרקע

שאלה:

בס"ד
שלום רב
בסעיף מה פרק ב ב'ארחות שבת' מצויר תרחיש שבו יש להקל הדין של הפרת תנאי החזרה של קדרה (שלא שייך בה איסור בישול) אל מקור האש (הגרופה והקטומה) בהנחה על גבי קרקע: והוא שלא הונחה ממש כי אם "…רק מקצת בקדרה מונחת ע"ג הקרקע ומקצתה באויר, והוא אוחזה בידו…" . לא מצוין בסעיף הזה שההקלה הזאת מותנית בכך שהיה בדעתו להחזירה בעת הסרתה מעל האש.
לעניות דעתינו זאת בוודאי כוונת המחברים שהקורא יראה את הסעיף הזה כהמשך הסעיף הקודם (מד) ויבין שכמו שנאמר שם במפורש, המדובר הוא במקרה שבשעת הסרתה מן האש היה בדעתו להחזירה לשם.

השאלה (סליחה אם היא טרחנית) היא רק אם אכן ההנחה הזאת נכונה.
תודה וכל טוב

תשובה:

ודאי אתה צודק, הם לא באים לכתוב כאן שוב את כל פרטי דין חזרה, אלא רק להוסיף הגדרה בתנאי של "עודה בידו", ואכן יש עוד תנאים.

בהצלחה