עירוב בשבת

שאלה:

בסד
שאלה שנשאלה
אני מעוניין לצאת לביקתה ביער לשבוע, הביקתה היא ביקתה יחידה ביער(באותו איזור)ויש ליד ביקתה סמוך לזה ממש חצר עם דפנות, פתוח. ויש במרחק מה אגם, האם מותר ללכת לאגם בשבת. האם מותר לטלטל מחוץ לבית.

תשובה:

שלום רב

אם האגם נמצא בתוך תחום שבת [אלפיים אמה – כקילומטר] אחד אפשר ללכת אך לא לטלטל חפצים [הכנת עירוב היא דבר מורכב מאוד ולא אפשרי במצב זה]. באופן כללי כדאי מאוד לבחור חופשה במקום שאפשר להתפלל שלוש תפילות במנין וכו', בפרט בשבת קודש… לא כדאי לוותר על מה שחשוב לנו לצורך החופשה.

בהצלחה רבה.