עליה לבית העלמין שיש טומאת קרי

שאלה:

שלום לרב לצערי אני נופל בעבירת זרע לבטלה קשה ואני לא מצליח להיגמל למרות שאני רוצה עכשיו רציתי לשאול אני צריך עוד כמה ימים לעלות לקבר של אשתו של דודה שלי האם אני חייב בטבילה במקווה לפני העליה או שמא מספיק רק להיות תחת זרם מים 3-4 דקות וזהו? אשמח למענה מהיר כי זה דחוף תודה!!

תשובה:

שלום רב

יש שהקפידו על פי סוד שלא להכנס לבית הקברות בטומאת קרי, לגבי דין תשעה קבין לטומאת קרי אם זה מועיל במקלחת: באופן עקרוני תשעה קבין, צריכים להיות בשפיכה אחת. אולם הפוסקים דנו האם אפשר לעשות תשעה קבין ע”י מקלחת רציפה. ראה בשו”ת שבט הלוי (ח”א סי’ כד) שהאריך בזה ומסקנתו שיועיל גם ע”י מקלחת. כך גם בשו”ת מנחת יצחק (ח”ד סי’ כא) ושם ציין לכמות תשעה קבין, בין 16 ליטר לכל הפחות, עד 32 ליטר לכל היותר. ללא כל קשר לבית הקברות, כדאי לטבול במקווה משום שבאופן זה התפילה מתקבלת יותר, כדברי רבינו יונה בברכות [ויש ראשונים שאף סברו שהוא חיוב גמור, אלא שאין הלכה כדבריהם].

בהצלחה.