להזדרז בתפילה כדי לברך ברכת כהנים

שאלה:

שלום. האם כהן שרוצה להתפלל בכוונה, צריך להתפלל מהר כדי להספיק לעלות לדוכן?

תשובה:

שלום רב

לא מצאתי על ענין זה משהו מפורש, אבל תחושת הלב שלי שכיון ומדובר במצוה דאורייתא, ודאי כדאי להזדרז מעט בתפילה ולהספיק לברך. כמובן יש להתפלל במקום שבו מתפללים בנחת כמו בני תורה, כך גם מי שמאריך בתפילתו עד סוף ברכת ההודאה יש מספיק זמן כדי להתפלל כראוי. וראה במשנה ברורה בסי' קכח ס"ק קו שבאופנים מסוימים היו שאף הורו לכהן לברך באמצע שמונה עשרה, אף שצריך לזוז ממקומו וכו', הרי לנו שברכה זו חשובה עד מאוד ואפילו הפסק בתפילה לעיתים מותר לעשות לצורך קיומה.