איזה תהילים קוראים בבית העלמין?

שאלה:

לכבוד ה רב,

אני צריכה ללכת לבית העלמין,רציתי לדעת אם יש תהילים לקרוא כאשר נכנסים ל בית העלמין וכאשר יוצאים ממנו.
תודה רבה על תשובתך.
תודה רבה בהקדם,שבת שלום,ו חג שמח.

תשובה:

שלום רב

כאשר נמצאים ליד הקבר קוראים בספר תהלים לפי הסדר הבא:

פרקים : ל”ג, ט”ז, י”ז, ע”ב, צ”א, ק”ד, ק”ל,

לאחר מכן אומרים בפרק קיט [שיש בזה 8 פעמים התחלת כל אות ואות], את הקטעים שמתחילים באות של המת, למשל אם שמו “משה” אומרים את שמונת הפסוקים שמתחילים באות מ’, ולאחר מכן באות ש’ ולאחר מכן באות ה’

לאחר מכן אומרים את שמונת הפסוקים שמתחילים באותיות נ’ש’מ’ה’ שבפרק קיט.

לא הבנתי מה כוונתך כשנכנסים ויוצאים וכו'…