אבלות וזיכוי ההורים בשמירת מצוות

שאלה:

בס"ד, שבוע טוב,
אבא נפטר ובשבעה, אמא דיברה לשון הרע וקיללה, הבנות כעסו והוכיחו אותה. כולן לא שמרו שבת, חוץ ממני שחזרתי בתשובה מלאה. האם בת שחזרה בתשובה, מזכה את הוריה למרות שכופרים ולא שומרים שבת? האם עצם זה שאני שמרתי זה מזכה את אבא ז"ל?. תודה.

תשובה:

שלום רב

ברור הדבר שכל מצוה שהילדים עושים מזכה את ההורים בעולם העליון, "ברא מזכה אבא", וידוע בזה המעשה הנפלא ברבי עקיבא שנגלה אליו אדם רשע שלא עשה בעולם הזה שום מצוה וכולו היה בעבירות חמורות ואמר לו שאין לו מנוחה בעולם העליון, הלך רבי עקיבא וחיפש עד שמצא את בנו הקטן ולימדו לומר קדיש והמשיך לחנכו למצוות, ומיד בא האב למנוחת עולמים. אמת הדבר, שכל מעשי האדם יבואו למשפט, ועל כל עבירה יש לכפר וכו', אבל מעשיהם של הצאצאים מאוד משמעותיים בדין ובאים לחשבון בדין הגדול והנורא לטובת הנפטר.

תזכי למצוות ומן השמים תנוחמו.