אזכרה יום אחרי יום

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
אמא ובת שנפטרו לפי התאריך יום אחרי יום האם מותר לעלות לשניהן באותו זמן לבית העלמין? לאם זה יום השנה של 26 שנה ולבת 3 שנים לפטירה. העלייה תהיה בצהריים של יום פטירת הבת וערב פטירת האם.

תשובה:

שלום רב

אם יש אפשרות לעלות פעמיים זה ודאי יותר מהודר, אבל אם זה לא אפשרי תעלו ביום פטירת הבת, ותסמכו על כך שבדיעבד תוך שלושה ימים זה נחשב עלייה בזמנה. כמובן שבכל אחד מהקברים תאמרו את התהילים בפרק קיט לפי שם הנפטרת וכן האזכרה עצמה.

בשורות טובות.