סידור הזקן בימי העומר בערב שבת

שאלה:

ב"ה
שלום עליכם רבנים.
האם מותר לסדר את הזקן בימי העומר, בערב שבת, לכבוד יום השבת?
תבורכו.

תשובה:

שלום רב

אין כל היתר. איסור הגילוח הוא מפסח עד ל"ג בעומר, ולמנהג הספרדים עד ל"ד בעומר, על פי האר"י עד ערב חג השבועות יש להמנע מתספורת.

מקורות:

דעתו של הרב ליכטנשטיין שהתיר לגלח בערב שבת נדחתה על ידי כל פוסקי זמנינו, ראה בענין זה כאן, ופוק חזי מאי עמא דבר…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אפשר להסביר הרב אומר שאסור והביא קישוק לתשובה של הרב יהושע שכתב כך
    סיכום:

    נראה שיש מקום להתיר להתגלח בספירת העומר:

    א. משום שמגיע למצב של גערה.[5]

    ב. משום שאין חיוב לנהוג מנהגי אבלות.

    אף אם נאסור להתגלח בימות החול בספירה, מכל מקום נראה פשוט שיש להתיר, ואולי אף לחייב להתגלח לכבוד השבת, כפי שמצינו בשבוע שחל בו תשעה באב.

    הוא כותב שלא רק שמותר אלא שמסתבר שזה חיוב משום כבוד שבת?

    אז מה הלכה למעשה כאן?

  2. ציינתי לך למאמר המצדד בהיתרו של הרב ליכטנשטיין כדי שתוכל לראות את יסודות ההיתר הנ"ל, אבל להלכה כפי שציין הכותב הגר"מ פיינשטין והגרי"ש אלישיב דחו סברות אלו מכל וכל, וכן דעת כל פוסקי זמנינו, הגרש"ז אויערבך הגר"ע יוסף, הגר"ש וואזנר ועוד ועוד… בשום ספר מספרי ההלכה לא הוזכר אפילו צד כזה…