הקדשה בעלוני השבת לעילוי נשמה

שאלה:

לכבוד הרב שלום ..
רציתי לשאול כאשר נפטר לאדם קרובים והוא רוצה לעזור להם והוא מקדיש את שמם בעלוני דברי התורה שמחולקים בשבת לעילוי נשמתם וכמובן הדבר הזה עולה כסף ..האם הדבר הזה עוזר לנפטר וכל מי שלומד בזה מעלה את נשמתו ?

תשובה:

שלום רב

ודאי יש בכך עילוי נשמה. כל ריבוי כבוד שמים הרבצת תורה וכדומה מועיל לעילוי נשמתו. כמובן יש לחשוב מה הכי כדאי, יש ישיבות וכוללים שניתן לתרום להם, יש עניים שזקוקים לאוכל, מה שמרגיש לך טוב יועיל לעילוי נשמתו.

בשורות טובות.