מה עושים בבית הקברות?

שאלה:

שלום רב,
סבתי ע"ה נפטרה ב-כ"ט באדר א' תשע"ו. הלוויה היתה ב-א' אדר ב'.
מה ההלכות/הנהגות בשנה הראשונה?.
מתי עולים לקברה בשנה הראשונה?. ומה לעשות?.
אילו דברים ניתן לעשות לעילוי נשמתה (ביום השנה ובכלל)?,
והיכן אני יכולה ללמוד/לקרוא על כך ביתר פירוט?.
רוב תודות.

תשובה:

שלום רב

תעלו לקברה בכ"ט באדר, הדבר החשוב ביותר לעשות לעילוי נשמתה הוא התחזקות באיזו מצוה, קבלות טובות, זה העונג הכי גדול שיש לה, שצאצאיה מתחזקים ומתקרבים לה'. מלבד זאת כמובן יש את התהילים הצדקה לימוד המשניות והתפילות בבית הכנסת על ידי הגברים וכל דבר טוב אחר.

לגבי סדר התפילות על הקבר ראי כאן.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    במידה ואין כוונה מצד המשפחה לעלות בתאריך הנ"ל (אחד הבנים לא יהיה, וגם לא רואים חשיבות דווקא בתאריך, דוחים לתאריך אחר), לי אישית זה מאוד רחוק וגם כיוון שאני אישה(משתדלת לא להיכנס לבתי קברות), האם אני יכולה באזור מגוריי לקרוא תהילים או לבקש/לשלם לאחרים שיעשו משהו לעילוי נשמתה באותו היום?, ואם אפשר יתר פירוט ל: "תהילים הצדקה לימוד המשניות והתפילות בבית הכנסת וכו"?, והאם צריך מניין לזה? תודה.

  2. מה שתעשי זה מצויין, אבל אין כל סיבה שאשה לא תעלה לבית הקברות אלא אם כן היא בהריון או בזמן מחזור. לא חייבים מנין.

  3. תודה.
    (לגבי נשים בבית-קברות, ראיתי בכמה מקומות שלא מומלץ לרוב, אישה דנוקבא" וכ'ו ). ל"מזלי"., סבי וסבתי קבורים בצומת של השביל המרכזי בבי"ק, כך שיש מרחק של 2 מטר לפחות מקברים אחרים ).