עלייה לקבר

שאלה:

אדם שנפטר בי"ג אדר א' בשנה שעברה. השנה אמורים לעלות לקבר בי"ג אדר, אלא שתאריך זה חל בשבת. וביום ראשון פורים. לכן מקדימים את העליה לקבר ליום שישי. השאלה היא מאחר שממילא לא עולים לקבר ביום היארצייט עצמו. האם יש עדיפות לעלות לקבר ביום חמישי – תענית אסתר. משום שיום פטירתו הוא ביום הרגיל של תענית אסתר – י"ג אדר.
תודה

תשובה:

שלום רב

אין עדיפות לתענית אסתר, התענית אינה קשורה ליום הפטירה, הקובע הוא התאריך עצמו, ואדרבה נראה שיש להסמיך את הביקור בקבר ככל האפשר ליום הפטירה. אלא שיש לזכור שביום שישי עולים לפני חצות היום. בשעון חורף זה די מוקדם.

בהצלחה.