אזכרה אחרי שנה מעוברת – אשכנזים

שאלה:

שלום
סבי נפטר בכט באדר א תשעו (שנה מעוברת)
השאלה לשי היא מתי השנה, שנה ראשונה מתי יהיו העלייה לבית העלמין+בית כנסת ? אנו בני העדה האשכנזית.
האם יהיו לאחר 12 חודשים- כט בשבט תשעז או לאחר 13 חודשים- כט באדר תשעז .
כמו כן, אם שניהם- מה מומלץ?
כמו כן, באיזה שעה מקובל לעשות עלייה לבית עלמין?
באם כט בשבט- השנה יוצא יום שבת- האם ניתן בשישי? האם גם לאחר 11:30 (חצות יום) כיווון שאנשים באים מכרמיאל למרכז? באם כט באדר- יום שני- האם לפני השקיעה בסביבות השעה 16:00?
*שאלה אחרונה- אם הדלקנו נר נשמה חשמלי והוא דלק כל השנה, האם להמשיכו להחזיק ברציפות עד וכולל יום האזכרה( אשר יהיה כט בשבט/כט באדר)?
תודה

תשובה:

שלום רב

למעשה המנהג המקובל בין האשכנזים הוא לעלות לקבר ביום הפטירה, או שהוא 13 חודש לאחריה והאבלות כבר הסתיימה בסוף ה12 חודש, כך מבואר במגן אברהם סי' תקסח, וראה קיצור דברי סופרים פרק סז סעי' יט – כ.

אצל הספרדים המנהג הוא לעלות ב12 חודש ויש מחמירים לעלות פעמיים, ראה רב פעלים ח"ד סי' מא.

תוכלו לעלות לפני השקיעה בשעה 16:00

את נר הזכרון די להדליק 12 חודש. ביום האזכרה תדליקו שוב נרות לעילוי נשמתו.

בשורות טובות.