החלפת בגד בתוך השבעה – חיוב קריעה

אם האבל היה חייב להוריד בגד קרוע שהתלכלך האם חייב להחזירו או צריך בגד אחר לקרוע עליו ואם יש הבדל בין הורים לאח תודה.

תשובה:

שלום רב

בשעת הצורך כאשר הבגד מלוכלך מאוד או הזיעה מרובה, מותר להחליף את הבגד תוך ימי השבעה, ועדיף שיתן לאדם אחר  ללובשו קצת קודם, ראה פתחי תשובה בסי' שפט ס"ק ב.

כאשר מחליפים בגד, אדם האבל על הוריו חייב לקרוע גם את הבגד שנחליף עתה, אולם שאר האבלים – הורים אחים, אם מחליפים לא קורעים שוב, ראה שו"ע יו"ד סי' שמ סעי' יד.

יש שהורו משום כך במוצאי שבת מיד להחליף את החולצה של שבת שלא יצטרך לקורעה [בבן על הוריו] אולם בשו"ת מנחת שלמה סי' עג כתב, שכיון שניכר שאלו מלבושי השבת אין חיוב לקרוע וממילא אינו חייב להזדרז בכך.