העתק הכתובה אבד

העתק הכתובה אבד, והכתובה נמצאת וכתובה כהלכה. האם צריך לקרוא מחדש לשני העדים המקוריים שיחתמו ביחד על ההעתק החדש (ויש בזה טורח גדול), או אפשר להחתים שני עדים אחרים על ההעתק, אחר שיראו בעיניהם הכתובה עצמה?

תשובה:

שלום רב,

אם הכתובה עצמה נמצאת אין צורך בהעתק כתובה. וכמובן שאין צורך לעשות שוב כתובה. אולם אם כוונתכם שהכתובה עצמה אבדה וקיים רק העתק כתובה הנמצא ברבנות. יש להשתדל לעשות כתובה חדשה במהירות האפשרית. ואפשר לעשות את זה עם שני עדים חדשים – כתובה דאירכסא על הסכום הקיים בהעתק הנמצא ברבנות.