פרודה שהלכה למפגש פנויים פנויות האם הפסידה כתובתה

שלום רב

אבקש לשאול 2 שאלות

1. אישה דתייה נשואה שיש לה פייסבוק , ובפייסבוק יש לה "חברים" גברים והיא מדברת איתם דרך האינטרנט האם יש בזה איסור ?

2. אישה דתייה נשואה שהיא פרודה ובהליכי גירושין אשר בזמן הפירוד השתתפה במפגשים של פנויים ופנויות, האם מעשה זה הינו בגדר עוברת על דת יהודית ויכול להשפיע על עניין הכתובה ?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

1. כל דבר שיכול להביא אותה לידי עבירה זה אסור. העובדה שהיא מנהלת שיחות עם גברים דרך האינטרנט זה מעשה שלא יעשה כי זה עלול להביא אותה לידי עבירה.

2. בשו"ע אבה"ע סי' קטו סעי' ד' כתוב איזה דברים נחשבים לדת יהודית שהעוברת על זה אין להם כתובה. ואחד מהם הוא: "או שהיתה משחקת עם הבחורים". כלומר, דברי שחוק המביאים לידי עבירה. ראה שם בט"ז שדקדק בכך שהשו"ע לא כתב או שהיתה מדברת, משום שדיבורים בעלמא אין זה נחשב לעוברת על דת יהודית, וראה שם בבית שמואל שהביא בשם הב"ח שגם מדברת עם הבחורים נחשב לעוברת על דת יהודית. אבל ברור שזה דווקא שעושה כן בקביעות שאז זה עלול להביא אותה לידי עבירה. ראה שם בט"ז. כלומר, ודאי שאסור היה לה להיות במפגש של פנויים פנויות. אבל לא נראה שמשום כך היא תפסיד את כתובתה.