האם לקבוע תאריך לחתונה למרות שנת האבל של אמי

שלום כבוד הרב,

שואלת בשביל חברה.
סבא שלה (אבא של האמא) נפטר השבוע והיא אמורה להתחתן בעוד כחודשיים (13 לחודש מרץ)
הם עדיין לא פתחו תיק ברבנות.
האם הם יכולים לדחות?
ואם ובמידה ויחליטו להשאיר את התאריך הנ"ל מה יחול לגבי אמא שלה? שבאבל.
מה נהוג לעשות במצב כזה?

בברכה נעמה.

תשובה:

שלום רב,

לא נהוג לדחות את החתונה מסיבה זו. בפרט אם הם כבר חיים ביחד או שיש חשש שיהיו ביחד לפני הנישואין. אז ודאי יש להקדים את החתונה כמה שיותר כדי להמנע מאיסורים עד החתונה…(במקום לאסוף זכויות לעילוי נשמת הסבא ז"ל, עוד פטירתו יגרום לאיסורים, זה ודאי הוא לא היה רוצה..)

לגבי ההשתתפות של האמא בחתונה בתה בשנת האבל, אנהגו להקל והיא רשאית להשתתף בשמחת הנישואין, מאחר ששצער גדול הוא לכלה אם לא תשתתף בשמחתה, אולם שאר קרובים אינם יכולים להשתתף אלא אם כן ישמשו בסעודה ויגישו דברי מאכל למשתתפים האחרים".

שלא ידעו עוד צער!