נישא בשנית – האם משתתף באזכרת אשתו הראשונה?

שלום לכם אשתי הראשונה ניפטרה לפני כ20 שנה ואני היתחתנתי עוד פעם לפני כמה שנים כל שנה אני אומר קדיש ועושה סעודה ויש לי גם בנים האם אני יכול להמשיך להגיד קדיש כל שנה כי אני רואה שזה מפריע לאשתי ???

תשובה:

שלום רב

אשתך צודקת! המנהג הוא שאחרי שאדם נישא בשנית הוא לא אומר קדיש על אשתו הראשונה, לא עולה לקברה, ולא משתתף באזכרה. תשאיר את זה לילדיך, זה לא פוגע בזכרה, כך הוא טבע העולם, וחובתך כרגע לבנות את שלום הבית שלך. ראה בהרחבה כאן

שבוע טוב ושיהיו תמיד שמחות.