כשרות נרות שעווה

שלום רב.
רציתי מדוע ניתנים הכשרים מהודרים על נרות נשמה משעווה (דונג) – מחשש אבר מן החי? (הרי אבר מן החי לא כזה פשוט שהוא איסור הנאה)? או שמא אין זה נחת לנפטר שידליקו עבורו בדבר טמא? או שכלל אין עניין בזה וזהו עניין שיווקי? הייתי שמח לדעת ולהרחיב את הידע בזה. יישר כח!

תשובה:

שלום רב

אני מניח שהכשרות ניתנת מחשש שזה יגיע לאכילה [הדלקת נרות על עוגת יום הולדת וכדומה] ואכן למעשה היום בדרך כלל עושים נרות מפרפין שהיא בעצם שעווה מלאכותית ולא עשויה מן החי.

שבת שלום.