ברכת המזון בשינוי מקום

בס"ד,
קבוצה של אברכים שיש להם הסעה לכולל ממקום המגורים, שאחד האברכים אוכל "פת שחרית " וקובע סעודה בד"כ ברכב ההסעה .
והנה קרה מקרה שבו צריך היה להחליף הטנדר באמצע הנסיעה , טרם הספיק לברך ברכת המזון , ולא נשאר לו שיעור של אכילה ברכב השני .
היכן יברך ברכת המזון , האם יכול לעכב חילוף הרכב כדי שיברך ברכב הראשון ( אין מדובר בפיקוח נפש אלא נוחות )
כמעשה רבה בר בר חנה ( ברכות דף נ"ג,ע"ב ) ובניי השיירה .

תשובה:

שלום רב

שם מדובר היה בגויים, כאן מדובר בציבור של בני תורה שבודאי ישמחו לאפשר לו לקיים את מצותו כראוי.