מי הוא רב אמיתי?

ידוע שבדור הזה יהיו הרבה שקרים
ויקומו גם הרבה רבנים
והכן זה מה שקורה וכל אחד אומר את דעתו ויש ל ך הרבה בילבול
אני רוצה סה"כ לעשות את רצון ה' באמת איך אני יודעת מי הוא רב אמת ובאיזה רב ה' שמח מפסיקותיו ועם איזה רב באמת לעשות דעת תורה על כל העניינים

תשובה:

שלום רב

זו אכן שאלה חשובה, והתשובה פשוטה! רב שהוא תלמיד חכם בתורת הנגלה, איש הלכה וגמרא, שיש לו מידות טובות ומאור פנים, תלמידי חכמים סומכים עליו והוא אינו מבקש כסף ותרומות על ברכות או עצות…. הוא רב ראוי. רב שמבקש כסף או מפחיד אנשים או מתעסק הרבה במיסטיקה וקבלה כביכול, יש להתרחק ממנו.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשובה זו נוגדת את דברי האר"י הקדוש , שדפקא שאל אותו תלמידו המהרח"ו , אותה שאלה , והאר"י ענה לו שמי שיודע לבאר את כל התורה בפנימיותה הוא ורק הוא ראוי להקרא צדיק אמת , ולא אף אחד אחר , ומן הסתם בקיאים בתורת הנגלה ותורת הנסתר שהיא החלק היותר חשוב , אז מחילה או שתשנה את התשובה או שתמחק , התשובה לא נכונה ולא ראויה
    ( "רב שמתעסק בקבלה ראוי להתרחק ממנו") שערורייה שזה התשובות השטחיות שאנו מקבלים מרבנים בדורינו זה , מה שנקרא "פני הדור כפני הכלב" אנחנו בפשיטת רגל

  2. אינני מבין מנין לקחת את הניסוח המעודנים האלו… כוונתי מאוד ברורה וחבל שאתה מסלף את דברי! העולם היום מלא באנשים עמי ארצות נוכלים שמתחזים למקובלים ואליהם היתה כוונתי! ברור שמי שמילא כרסו בש"ס ופוסקים ועוסק בפנימיות התורה והוא מקובל אצל תלמידי חכמים כתלמיד חכם וצדיק, הוא רב אמיתי, הבעיה היא שיהודים תמימים נופלים ברשתם של נוכלים שאינם כאלו, ואלו מאיימים עליהם בגהנום ודורשים כספים, וממציאים נבואות וכו' וכו', ואת אלו יש להוקיע!
    אני מקווה שתכתוב בצורה מכובדת מכאן ולהבא.