חזן כהן האם אומר ברכת כהנים?

האם דין כהן מבני עדות מזרח שהוא חזן ומתפלל בבהכ"נ שלא עושים נשיאת כפים ?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין לפי השו"ע בסי' קכח סעי' כ, אם יש שם כהנים אחרים החזן אינו אומר ברכת כהנים, ולכן עדיף שלא כהן יגש לפני העמוד, כי הוא מפסיד בכך מצות עשה מהתורה! ורק אם הוא הכהן היחדי הוא אומר ברכת כהנים [ויעשה פסיעה קטנה ברצה כדי שיוכל לברך] אמנם כיום המנהג הרווח הוא כשיטת הפרי חדש שאם הוא מתפלל מתוך סידור ומובטח שיחזור לתפילתו הוא כן נושא את כפיו, גם כשיש כהנים אחרים למרות שרוב הפוסקים חולקים על כך, ראה משנה ברורה ושער הציון שם.