אבל בתוך שבעה בבית הכנסת – תחנון

בס"ד
שלום כבוד הרב,
האם אבל שהגיע לבית הכנסת להתפלל, יכול לעלות להיות שליח ציבור או שמא אסור או עדיף לו להימנע?
ואם כן, מה עושים לעניין אמירת תחנון שהרי הציבור אינם אבלים?
תודה, שבת שלום

תשובה:

שלום רב

כוונתך כמובן לאבל בימי השבעה שמשום מה מגיע לבית הכנסת ואין לו מנין בביתו. יגש לפני התיבה, הציבור יאמר תחנון והוא לא יאמר, ראה משנה ברורה סי' קלא ס"ק כ.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אין חילוק בזה אם האבל הוא עצמו שליח ציבור שאז לא אומרים תחנון לבין אם האבל הוא אחד ממתפללי בית הכנסת שאז כן אומרים תחנון?