ימי אזכרה בשנה מעוברת

אמי נפטרה במוצאי שבת בשעה 22.27 כ"ה באדר א' תשע"ו, 05.03.16
ההלוייה התקיימה למחרת ביום ראשון כ"ו תשע"ו
לשאלתי.
באיזה יום נקיים אזכרה לאחר 11 חודשים?
אם יש צורך באזכרה לאחר 12 חודשים? ואם כן מתי נקיים אזכרה שלאחר 12 חודשים.

תשובה:

שלום רב

סיום שנת האבל נקבע לפי זמן הקבורה [אלא אם כן היה ביניהם שלושה ימים], האזכרה העיקרית היא ב12 חודש ולא ב11 חודש, וזה יהיה בכ"ו בשבט, אלא שלמנהג הספרדים מלבד האזכרה ב12 חודש נהגו לקיים עוד אזכרה ב11 חודש, בכ"ו בטבת. אם זה אפשרי יש שמהדרים לעלות לקבר גם ב13 חודש, ראה שו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא. אבל כאמור העיקר הוא ב12 חודש.

בשורות טובות.