ביקורי קרובים בחול המועד בשנת אבל

בשנת אבל על הורה:
האם בסוכות מותר להזמין אורחים לסוכה – לסעודה או לביקור והאם מותר לי להתארח אצל אחרים? האם יש הבדל אם מדובר במשפחה או חברים?
האם מותר לי להשתתף בסיום שעושים בסוכה שלי?
בכל שנה אנו מזמינים בני משפחה רבים ל"שמחת בית השואבה " בסוכה שלנו. האם ניתן גם בשנה זו לעשות את זה -כמובן ללא כלי שיר?
ובאופן כללי האם חג או חול המועד שונים במשהוא משאר השנה בכל דיני אבלות של תוך השנה על הורה?

תשובה:

שלום רב

ביקורי קרובים אסורים בחול המועד כמו בשאר ימות השנה, אפילו ללא סעודה אלא רק במיני מתיקה כמו שרגילים, אלא אם כן אלו אנשים שאתם רגילים לבקר אצלם תמיד בחג וכאשר נמנעים מכך זה כמו אבלות בפרהסיה [ט”ז סי’ שפה סעי’ ה, ובנין עולם יו” סי’ סב בדעתו]. לפי זה יש מקום להתיר את השמחת בית השואבה שאתם רגילים לעשות בבית באופן קבוע, כדי שלא יהיה אבלות בפרהסיא.

לגבי הסיום בביתך יש להקל יותר, ראה ש"ך יו"ד סי' רמו ס"ק כז ובבית לחם יהודה שם.