האם העולה לתורה ראוי שיקרא בעצמו בקול רם?

שלום ,

האם יש עניין שאדם שעולה לתורה יקרא גם את העלייה שלו ולא הש"צ?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

מנהג בני תימן שהעולה לתורה הוא הקורא, וכן נהגו קהילות של יהודי תוניס שהיו בקיאים היטב בקריאה, אולם המנהג הרווח הוא שהבעל קורא קורא בקול רם והעולה רק אומר יחד עמו בשקט, כיון שרבים אינם בקיאים די הצורך ועלולים לשבש את הקריאה. ראה בענין זה בשו"ע סי' קלט סעי' א – ב. וראה שם שמי שלא סידר את הקריאה היטב כמה פעמים קודם הקריאה לא יקרא בעצמו!

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז באמת אדם כזה שהכין את הקריאה, האם כדאי שיקרא את העליה שלו או לתת לש"צ להמשיך לקרוא? והאם יש בזה גם בעיה מצד כבוד הש"צ אם קורא בעצמו?

    תודה

  2. בכל מקום יעשו בזה כמנהגם, אם ניתן לאדם שהכין כראוי לקרוא יבוא גם אדם שאינו יודע את הקריאה ויעשה זאת, לכן רק מקומות שכך מנהגם יתנו לעולה לקרוא.