משיחיות בזמנינו

לכב' הרב שלום: { תנועת חב"ד} איזה חזקה יש להם שהרבה אנשים נוהרים אחריהם זה מטעה אנשים תמימים? תודה!

תשובה:

שלום רב

תנועת חב"ד עושה דברים נפלאים בארץ ובעולם כולו, הן פעילי הקירוב שנמצאים כמעט בכל נקודה בעולם ורבים השיבו מעוון, מתוך שמחה ואהבה יהודית אמיתית, הן בלימוד החסידות והפצתה, דבר שיש בו כדי לקרב את הקרובים והעלות את הרמה הרוחנית של כל אדם לפסגות נוספות וזה בסדר גמור. כמו בכל דבר בעולם הזה, יש תערובות טוב ורע, ויש ביניהם קבוצה קטנה משיחית שמסרבת להאמין שהרבי נפטר לבית עולמו כדרך כל הארץ וככל גדולי התורה שלפניו ושלאחריו, אין בכך כדי לשלול את כלל חסידי חב"ד חלילה ואת פעולותיהם הברוכות. בכל ציבור יש אנשים כאלו ואחרים, וכך הוא טבעו של עולם. כל אדם נבחן אצל הקדוש ברוך הוא לגופו, מעשיו מחשבותיו ושאיפותיו, ללא כל קשר מגזרי כזה או אחר. וגם אנחנו נלך בדרכיו של הקדוש ברוך הוא, נברך כל אדם על מעשיו הטובים, ונדע להתרחק מהשקפות פסולות שלא מריחות השקפה יהודית ולא היו מקובלות אצל גדולי ישראל בכל הזמנים.